Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@07:56:19 GMT

نقطه عطف و انتخاب راه جدید

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۸۰۵۸۵

نقطه عطف و انتخاب راه جدید

در نهضت‌های سده گذشته، روحانیون، کسبه، بازاری و دانشگاهی ها به عنوان مبارز در صحنه بودند و طبقه کارگر، کشاورز و قشرهای دیگر جامعه در خیزش و خروش مردم کمتر حضور داشتند، اما امام خمینی (ره) با نهضت اسلامی خود توانست همه قشرهای جامعه را یک‌ دست به صحنه آورد و به قیام وادارد.

به گزارش ایمنا، پانزده خرداد در تاریخ ملت سرفراز ایران یک نقطه عطف فراموش نشدنی است و پس از آن تاریخ، فصل تازه ای در رویارویی مستضعفان با مستکبران گشوده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نیمه خرداد ۱۳۴۲ مأموران رژیم شاه به دستورآمریکای جنایتکاراقدام به دستگیری بزرگ مرجع دین، حضرت امام خمینی (ره) در قم نموده، و سپس ایشان را به تهران منتقل کردند؛ حرکت غیرعاقلانه رژیم شاه باعث شد که مردم علاقه خود را در حمایت از اسلام و نیابت عامه ولیالله اعظم (عج) نشان دهند. آن روز مردم شهرهای مختلف ایران همچون تهران، قم، مشهد، اصفهان، شیراز، ورامین و ... به پشتوانه امام خمینی (ره) به خیابانها ریختند و در برابر جلادان تا دندان مسلح شاه، با دست خالی ایستادند و پیوند ناگسستنی خویش را با امامشان به اثبات رساندند.

قیام ۱۵ خرداد یک نقطه عطف فراموش نشدنی

مأموران شاه در روز پانزده خرداد، هزاران نفر از مردم را به خاک و خون کشیدند و خون مردم مظلوم و مدافع اسلام را در خیابانها و کوچهها جاری ساختند، آنان هم با صلابت تمام به عشق حمایت از اسلام شربت شهادت نوشیدند، و همزمان با عاشورای حسینی حماسهای دیگرآفریدند و برای همیشه تاریخ جاودانگی نام خویش را با سالارشهیدان اباعبداللهالحسین (ع) و یاران جان بر کف او پیوند زدند، روزنامههای آن روز درباره پانزده خرداد و شهیدان به خون غلطیده آن و پایداری ملت مقاوم و رهبری نهضت اسلامی نوشتند:

وای بر آن تندباد نیمه خرداد           کان همه سرو بلند را ز بُن افکند

مویه بر آن کشتگان دشت ورامین     سجده بر آن مردمان پاک خردمند

شهدای ۱۵ خرداد چه کسانی بودند؟

در نهضتهای سده پیش، روحانیون، کسبه، بازاری و دانشگاهی ها به عنوان مبارز در صحنه بودندو طبقه کارگر و کشاورز و قشرهای دیگر جامعه در خیزش و خروش مردم کمتر حضور داشتند، اما امام خمینی (ره) با نهضت اسلامی خود توانست همه قشرهای جامعه را یک دست به صحنه آورد و به قیام وادارد. در قیام پانزده خرداد بسیاری از مردم کشاورز و کارگر، زنان مسلمان و دیگر طبقات رشد یافته در کنار نیروهای سیاسی، دانشگاهی و روحانی به پا خاستند و شهیدانی به میدان نبرد تقدیم کردند.

دربارهی شمار قربانیان قیام خرداد ماه ۴۲ دیدگاههای گوناگون و متفاوتی دیده میشود. رژیم شاه همهی کشتههای آن قیام را ۸۶ تن و زخمیها را ۱۵۰ نفر اعلام کرد! برخی از خبرگزاریهای خارجی شمار کشتگان را بیش از هزار نفر برآورد کردند. مردم کوچه و بازار که در صحنهی قیام و درگیری حضور داشتند و با چشم خود دیدند که چگونه تظاهرات کنندگان جان برکف همانند برگ خزان بر زمین ریختند، شمار شهیدان آن روزهای خونبار را بالغ بر پانزده هزار تن روایت کردند.

۱۵ خرداد در کلام امام (ره)

بعد از پانزده خرداد ۴۲ مراجع تقلید شیعه در ایران و نجف و ... به دنبال نهضت اسلامی امام خمینی (ره) آن امام را با بیانیههای خویش یاری دادند و همین سبب شد که پانزده خرداد به رهبری امام (ره) سرمنشأ آغاز انقلاب اسلامی و برکات فراوان آن گردد.

امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سالروز پانزده خرداد سال ۵۸ در میان مدرسه مبارکه فیضیه فرمودند: قیام ۱۵ خرداد، مقصد آن، کسانی که ان را به وجود آوردند وکسانی که به تعقیب آن پرداختند را بشناسید. قیام ۱۵ خرداد برای اسلام وبنام اسلام بود ومبدإ آن روحانیت و مردم بودند.

واکنش رسانه های غربی نسبت به قیام ۱۵ خرداد چه بود؟

قیام خونین مردم مسلمان ایران در ۱۵ خرداد، بسیاری از بافتهها و دروغهای رژیم پهلوی را در جهان، به ویژه در منطقه آشکار ساخت. شاه ملعون وقتی میخواست طرح آمریکایی تقسیم اراضی و انقلاب سفید را در ایران عملیاتی سازد به سفارتخانهها و کنسولگریهای ایران در کشورهای مسلمان همسایه به ویژه در کشور ترکیه دستور داد با پرداخت مبالغ هنگفتی به روزنامههای سکولار ترکیه از آنها خواسته شود که در خصوص اقدامات شاه پیرامون اصلاحات ارضی و انقلاب سفید قلمفرسایی کنند و نشان دهند که مردم مظلوم و محروم ایران با این اصلاحات موافق هستند.

وقتی قیام ملت ایران در ۱۵ خرداد سال ۴۲ به جهان مخابره شد، تمامی بافتههای مطبوعات مزدور خارجی مورد تردید قرار گرفت و مطبوعات ترکیه که بیشترین نقش را در دفاع از اقدامات ضد ملی و ضد دینی رژیم پهلوی داشتند، به سفارش کنسولگریهای ایران به دست و پا افتادند که چهره واقعی قیام ۱۵ خرداد را برای مردم مسلمان ترکیه مخدوش نشان دهند.

آنچه سفارشی بودن این مقالات را نشان میدهد اجماع روزنامههای ملیت، سونباسکی، آکشام، جمهوریت و بقیه روزنامههای سکولار ترکیه در نسبت دادن قیام ۱۵ خرداد به تحریکات جمال عبدالناصر مصری، مخالفت با آزادی زنان، مخالفت روحانیون و زمینداران با واگذاری اراضی به مردم ایران و ارتجاعی نشان دادن مذهبیون است. این گزارشها نشان میدهد که تمامی این روزنامهها همصدا با هم، همین مطالب را منتشر کردند.

مطبوعات ایالات متحده در خبرها  مقاله های خود قیام ۱۵ خرداد را به باد ناسزا گرفتند وبا موهن ترین لحنی از ان یاد کردند.مجله تایم در سرمقاله شماره مورخه ۱۴ ژوئن ۱۹۶۳(۲۴ خرداد)نوشت: « تهران در هفته گذشته سه روز تمام میدان نبرد بود. مردم شیون می کردند، مسلسل ها می غریدند و دودی که از آشغال های سوخته به هوا می رفت با گاز اشک آور در آمیخته بود، طعنه روزگار را ببین که این نبردی بود بر ضد پیشرفت.»

تایم در همین سرمقاله شاه را «آن پادشاه فوق العاده وصلاح اندیش » لقب داده بود واز مبارزه طولانی او درراه تبدیل  ملتی فئودال به کشوری مدرن سخن به میان آورده ونوشته بود که «مخالفان نیرومند»او متشکل اند از «دیوان سالاران فاسد» و «زمینداران بزرگ» و«ملاهایی که برانامه او را برای اعطای حق رای به زنان » واجاره دادن روستاهای  موقوفه به دهقانان «کفر آمیز» می دانند.

یونایتد پرس اینتر نشنال نیز گزارش داد: «هزاران مسلمان متعصب به قلب تهران یورش بردند.»ودر گزارش دیگری اعلام کرد که تظاهرات به شخصیت های دینی صورت گرفته است، کسانی که با اصلاحات شاه مخالفند «زیرا  اصلاحات او به  در آمد ایشان از زمین هایی که اکنون به روستائیان اعطا شد لطمه زده است.»

رادیو ومطبوعات شوروی نیز که بازگو کننده نظرات آن دولت هستند، از موضع چپ وانقلابی عیناً همان تعبیر و تفسیر رسانه های آمریکایی و اروپایی را از قیام ۱۵ خرداد ارائه دادند.

رادیو مسکو در برنامه فارسی شب ۱۶ خرداد خود، این قیام را چنین ارزیابی کرد: «عناصر ارتجاعی ایران که از اصلاحات این کشور مخصوصاً اصلاحات ارضی ناراضی هستند و افزایش حقوق اجتماعی و توسعه آزادی زنان ایران را باب میل خود نمی بینند، امروز در تهران وقم ومشهد تظاهراتی خیابانی برپا کردند.»

روزنامه ایزوستیا و همچنین مجله روسی عصر جدید نیز این قیام را به شدت مورد حمله قرار دادند و آن را آشوب و بلوایی از طرف خمینی علیه دولت جلوه دادند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهدا قیام 15 خرداد نیمه خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۰۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امام جمعه قزوین بر حل مشکل تامین آب کشاورزان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حجت الاسلام و المسلمین عابدینی گفت: دولت مردان اگر پیش بینی می‌کنند این آب برای کار کشاورزی کافی نیست، باید راهنمایی کنند که این کشاورز یک محصولی را کشت کند که کمتر به آب نیاز داشته باشد، اما اگر به او قول دادید فلان محصول را کشت کن و نگران آب هم نباش، اگر فردا نتوانستید آب را تأمین کنید چگونه پاسخگو خواهید بود؟!

وی اضافه کرد: آن چیزی که هم مردم و هم مسئولان باهم باید دقت کنیم این است که خداوند می‌فرماید اگر آب‌های شما را کمی پایین‌تر ببریم چه کسی می‌تواند به شما آب گوارا بدهد؟!، یعنی زمانی با ۲۰ متر حفاری به آب شرب دسترسی پیدا می‌کردیم، اما الان باید ده‌ها متر حفاری کنیم تا به آب برسیم.

امام جمعه قزوین با اشاره به عملیات صادق اظهار کرد: زمانی فیضیه به پا خاسته بود و چند روزی مقاومت کرد و در نهایت طلبه‌ها را دستگیر کردند و بعد زندان، شکنجه و تبعید شدند، اما امروز به برکت نیت خالص و رهبری‌های امام خمینی (ره) و نفس مؤثر رهبر حکیم انقلاب اسلامی دیگر فیضیه تنها نیست و در عالم قیام می‌بینیم و ظلم ستیزی را مشاهده می‌کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تصریح کرد: امروز علیه صهیونیست‌ها اظهار انزجار و نفرت را مشاهده می‌کنیم و اینها نوید است و حجت را بر ما تمام می‌کند و خدا را شاکر هستیم برای این شرایطی که پدید آمده است.

خطیب نماز جمعه قزوین ادامه داد: رهبر حکیم انقلاب اسلامی چند سال پیش دو نامه برای جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و همان جوان‌ها امروز دانشجو و استاد دانشگاه هستند و همان‌ها امروز پای کار مرگ بر اسرائیل و آمریکا ایستاده اند و خوشبختانه در کشور ما دانشگاه‌هایی از جمله دانشگاه امام خمینی (ره) عنوان کردند دانشجویانی که در سرتاسر جهان بدلیل قیام علیه آمریکا و صهیونیست‌ها اخراج می‌شوند، ما پذیرای آنها هستیم و با آغوش باز از آنها استقبال می‌کنیم و از این دانشگاه‌ها تشکر می‌کنیم.

وی بیان کرد: ملت بزرگ ایران دانشجویان قیام کنندگان علیه ظلم آمریکایی و صهیونیستی را فرزندان خود می‌دانند و برایشان دعا می‌کنیم و از آنها حمایت می‌کنیم و آنها را عزیزان در صحنه انقلاب و مقاومت می‌شناسیم.

نماینده ولی فقیه در استان عنوان کرد: خروج آمریکا از برجام برای ما خیلی خوشحالی آورد چرا که از زمانی که آنها از برجام خارج شدند ما نیز گام به گام تعهدات هسته‌ای را کنار گذاشتیم. ما دیگر به آنها متعهد نیستیم و خودمان هستیم که برای مصالح و امنیت و علم و فناوری بهترین تصمیمات را می‌گیریم و امروز نیز در این شرایط قرار داریم.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: در خصوص بیماری‌های خاص و صعب العلاج نیاز هست که خیران ما بیشتر پای کار باشند، دولت هم قدم‌هایی برداشته است و لازم است بیشتر پای کار باشند تا با همکاری همه بخش‌های مردمی و دولتی، بیماران مشکلاتشان برطرف شود.

دیگر خبرها

  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند
  • عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است
  • تاکید امام جمعه قزوین بر حل مشکل تامین آب کشاورزان
  • تاکید امام جمعه خمینی شهر بر حمایت مردم از طرح نور