Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:04:07 GMT

پانزده خرداد ۴۲ سرآغاز بیداری ملت ایران بود

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۳۲۴۶

پانزده خرداد ۴۲ سرآغاز بیداری ملت ایران بود

حجت الاسلام جلیل درویشی روز پنج شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: قیام خونین ۱۵ خرداد اسطوره قدرت ستم شاهی را در هم شکست و افسانه ها و افسون ها را باطل کرد.

وی افزود: راه و اهدافی که بنیانگذار انقلاب اسلامی از سال ۴۲ پایه گذاری کرد در سال ۵۷ متجلی شد.

درویشی ادامه داد: رخدادها و دستاوردهای انقلاب اسلامی ریشه در قیام مردم در ۱۵ خرداد دارد و بی شک انقلاب شکوهمند ملت بزرگ ایران خود را مدیون خون شهیدان سال ۴۲ می داند و نکوداشت این روز ، پاسداشت حریم شهدای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان تبلیغات اسلامی بندرترکمن گفت : قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ علاوه بر افزایش آگاهی سیاسی مردم و تعیین و تثبیت رهبری آن، گروه های سیاسی غیر مذهبی و ملی را به حاشیه راند و پرچم حق و عدالت را به رهبری بزرگمردی از تبار نیکان برای همیشه تاریخ در بسیاری از کشورها به اهتزار درآورده و جهان تشنه عدالت را سیراب کرد.

بگفته درویشی ،جریان ۱۵ خرداد هر چند در ظاهر با سرکوب خونین به نفع شاه تمام شد اما در حقیقت ماهیت رژیم ستمشاهی را بیش از پیش برای همگان آشکار کرد و نقطه آغازی برای توفان عظیم انقلاب اسلامی گردید که در ۱۵ سال با مجاهدت و ایثار و جانبازی عده زیادی از حق طلبان و مجاهدان راه خدا به پیروزی رسید و تار و پود رژیمی که اقتدار خود را در وابستگی به ابرقدرت‌ ها و نیروی نظامی می‌ دانست از هم گسست.



وی خاطرنشان کرد: این قیام آشکار شدن ماهیت ضد اسلامی شاه، تقویت روحیه دینی و دفاع مذهبی مردم، افزایش رشد سیاسی روحانیت و توده های مردم، قرار گرفتن علما و مراجع در سطح رهبری و پیشتازان نهضت، تعمیق پیوند روحانیت با اقشار مختلف بخصوص دانشجویان، الگو قرار گرفتن مذهب برای مبارزه (اسلامی تر شدن انقلاب)، شکل گیری جدی اندیشه براندازی رژیم و رشد آگاهی و تفکر انقلابی مردم را رقم زد.

وی گفت: بعد از رحلت امام خمینی (ره)، وظیفه ما اطاعت پذیری از ولایت فقیه در جامعه است و بدانیم در شرایط کنونی بازخوانی اندیشه امام راحل و اطاعت پذیری از رهبری، ضرورتی انکار ناپذیر برای جوانان نسل جوان به شمار می رود.

امام خمینی (ره) در ۱۳ خرداد ماه سال ۱۳۴۲ با سخنان کوبنده و افشاگرانه در مدرسه فیضیه قم، اسرائیل و رژیم شاهنشاهی را پیش از پیش نزد مردم تحقیر و رسوا کرد و این اقدام امام باعث شد تا صبر رژیم شاهنشاهی لبریز شود و ایشان را در ۱۵ خردادماه دستگیر کنند.

در پی انتشار خبر دستگیری امام، مردم متدین قم، تهران، ورامین، مشهد و شیراز در اعتراض به این اقدام با شعار یا مرگ یا خمینی و شعارهایی بر ضد شاه دست به راهپیمایی زدند.

مردم متعرض با گلوله های اسلحه ماموران نظامی که در نقاط مرکزی و حساس شهر مستقر بودند روبرو شدند و بسیاری از مردان انقلابی در این حادثه به شهادت رسیدند.

برچسب‌ها قیام ۱۵ خرداد بندرترکمن گلستان امام خمینی(ره)

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قیام ۱۵ خرداد بندرترکمن گلستان امام خمینی ره قیام ۱۵ خرداد بندرترکمن گلستان امام خمینی ره انقلاب اسلامی ۱۵ خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۳۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس

به گزارش جماران از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ امام خمینی در سال 1323 مطلبی را در دفترچه یادداشت های آقای وزیری مکتوب کرد که امروزه به عنوان قدیمی ترین متن مبارزاتی ایشان از آن یاد می شود و به نامه قیام لله مشهور است. در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‌‎ ‎‌رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می پذیرد.

 

 

 

 

 

30 سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ 1353/1/17 آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

 

 

متن کامل این نامه بدین شرح است:

«زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگهای سست و بی پایه ی بشری و در عهدی که پوشالی ترین بنیانهای فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه ی کتابها و کتابخانه ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی. و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه .... به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع

در روز دوشنبه 12 ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری

در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

53/1/17

سید علی خامنه‌ای »

دیگر خبرها

  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)
  • گفتمان انقلاب اسلامی روز به روز در حال گسترش است
  • انقلاب اسلامی ایران ادامه دهنده مکتب امام صادق (ع)است
  • انقلاب اسلامی ایران موجب بیداری جهانی شده است
  • انقلاب اسلامی ایران موجب بیداری مردم جهان شده است
  • ایستادگی ملت ایران بر موضع حق منشاء بیداری جهانیان در برادر نظام سلطه گردید
  • دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند
  • حمایت قاطع مردم پشتوانه فرماندهی انتظامی کشور برای ادامه طرح نور
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است